Oyuncak Seçiminde Önemli Etkiler

27-04-2022 14:57
Oyuncak Seçiminde Önemli Etkiler

OYUNCAK SEÇİMİNDE ÖNEMLİ ETKİLER

Çocukların doğdukları andan itibaren, ebeveynden sonra en yakın arkadaşı kim olur dersiniz?


Çok küçük yaşlardan itibaren oyuncaklardır ve oyuncaklar, çocukluk dönemi boyunca miniklerinizin gelişimlerine destek olur.

Peki sizce oyuncak seçiminde nelere dikkat edilmeli ve hangi unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır?

Öncelikle gelişimlerini desteklemek için önem verdiğiniz konulardan olan; fiziksel, zihinsel gelişimi ve motor becerilerini geliştiren unsurlardır. Küçük yaşlardan itibaren sosyal hayata ve ileride yaşayacağı uzun hayat yolculuğuna hazırladığınız miniklerinizi doğru oyuncak tercihi ile bedensel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayabilirsiniz. Oyuncaklar bu konuda önemli rol oynarlar. Aslında oyuncaklar gerçek dünyayı yansıtır ve miniklerinizi sosyal hayata oyuncaklar ile hazırlamaya başlarsınız.

Konunun en önemli noktalarından bir diğeri ise, oyuncakların hammaddesi diyebiliriz. Çocuklarla uzun mesailer geçiren oyuncakların sağlık konusundaki önemi de tartışılmaz.

Çocuklar oyuncaklara dokunarak hatta kimi zaman ağzına götürerek onları tanırlar ve yakın temas kurarlar.

Plastik, mika ve ahşap gibi birçok oyuncak seçimi mevcutken bu seçeneklerin içerisinde en sağlıklısı ahşap oyuncaklardır.


‘’Neden ahşap oyuncaklar daha iyi?’’ sorusunun cevabına da bugünkü yazımızda değineceğiz.

Çünkü hammaddesi doğadan gelir. Çocuk gelişimi açısından, sürdürülebilirliği sebebiyle de ahşap oyuncakların önemi büyüktür. Ayrıca istenilen forma kolayca dönüştürülebilir olması ve doğallığı sebebiyle oyuncak yapımında seçilmesi, çocuğun doğa hakkında farkındalığa ulaşmasının bir yolu olur. Ağaçlardan elde edilen doğal ve organik bir malzeme olan ahşap, doğanın bir yansıması olarak çocuğun doğayı algılamasına katkı sağlar.

 

Ahşap oyuncaklar, plastik veya mika gibi oyuncaklara kıyasla geri dönüştürülebilen, en önemli noktalardan biri olarak da uzun kullanım ömrü sunan tercihlerdir. Daha güvenli ve emniyetlidir. Plastik oyuncaklar çabuk zarar görebilir ve kırılan sivri kenarları çocuklar için tehlike oluşturur. Ahşap oyuncaklar dayanıklılardır, çocuğunuzdan izler taşır çünkü ahşap bir oyuncak aldığınızda bunu uzun seneler kullanabilir. Çocuğunuzun hayal gücüne göre ahşap oyuncakları değişik renklere boyayarak farklılaştırabilirsiniz böylelikle ahşap oyuncaklar sizin ve çocuğunuzun birlikte yapabileceği bir aktiviteye de dönüşmüş olur.

Uzun yıllar kullanılabileceği için sağlıklı olmasının yanında aileye yeni katılan miniklere de küçük bir mirastır.

 

Woolnat markası olarak, uzun süreler cildine temas halinde olan giysilerin sağlıklı olmasına katkı sağlamamızın yanında bir o kadar da uzun zaman geçirdiği ve sürekli temas halinde olduğu oyuncaklar konusuna da çok önem veriyoruz. Geleceğin yetişkinlerinin de kendini birçok yönden geliştirmiş duyarlı ve sağlıklı bireyler olmasına katkı sağlamak önceliklerimizdendir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.