Merino Yünün Üstün Özelliklerini Keşfedin

10-04-2020 19:22
Merino Yünün Üstün Özelliklerini Keşfedin

Dünyanın en kaliteli ve en ince merino yünlerinin Avusralya'dan Türkiye'ye uzanan yolculuğu şimdi de Woolnat'ın özel merino yün ürünlerine ilham kaynağı oluyor. Termal koruma özelliği bulunan merino yün, yazın serin kışın sıcak tutarak vücut ile çevre arasında bariyer görevi görüyor. Güneşin zararlı ışınlarına karşı +30 UV koruması sağlarken yumuşacık dokusuyla keyifli bir kullanımı beraberinde getiriyor. Ciltteki nemi ağırlığının %30'una kadar emerek teri çekip ciltten uzaklaştırıyor ayrıca ıslandığında çok hızlı kuruyor. Mikro iklimlendirme ile cildinizin ideal nem ortamında kalmasını sağlıyor.

Merino yün, nefes alan dokusuyla vücudu havalandırarak tahriş, egzama ve alerji gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisine de yardımcı oluyor. Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan 12 haftalık bilimsel araştırmaların sonuçları merino yünün çocuklarda egzama tedavisinde olumlu sonuçlar verdiğini gösteriyor. Merino yün giysiler, pamuk kıyafetlere göre çok daha hızlı ve etkili bir iyileşme süreci yaşanmasına da destek oluyor.

Polyester gibi sentetik kumaşlara çeşitli kimyasallarla kazandırılan özellikler, 20 yıkama sonunda kayboluyor ya da etkilerini yitiriyor. Merino yünse doğasında bulunan tüm nitelikleri ürünün ömrü boyunca devam ettiriyor. Petrol ürünü olan polyester ve benzerlerinin dönüşümü yıllarca sürerken merino yün işlevini kaybettikten sonra doğada kolayca çözünüyor.

Yün hakkındaki bütün ön yargılarınızı yıkan doğa dostu merino yün, incecik ve ipeksi yapısı sayesinde kullanıcılara dört mevsim konfor sağlıyor. Benzer dünya markalarına kıyasla yarı fiyatlarıyla, üreticiden tüketiciye şeklinde satış yapan Woolnat'ın %100 yün merino ürünlerine www.woolnat.com web sitesi ve woolnatcom Instagram hesabından ulaşılabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.