Merino Yün: Daha İyi Bir Uyku

10-04-2020 19:29
Merino Yün: Daha İyi Bir Uyku

PROBLEM

Harika bir gece uykusu geçirdikten sonraki, muhteşem canlılık hissini hepiniz biliyorsunuz. Bununla birlikte, uyku problemleri dünya nüfusunun % 45'ine varan bir küresel salgın oluşturmaktadır. (www.worldsleepday.org) Uyurken, vücudunuz dinlenir. Vücudunuzun kullandığı enerji miktarı ve tansiyonunuz düşer. Kalp atış hızı, solunum hızı ve vücut ısısı azalır. Uyku eksikliği veya uyku yetersizliği, sağlıkla ilgili birçok hastalık, dikkatsizlik nedeniyle motorlu araç kazaları, iş yerinde hatalara ve kazalara neden olur.

SİZ UYURKEN..

 Son araştırmalar (www.sciencemag.org) gösteriyor ki, beyninizin gün içinde daha etkili ve daha iyi çalışabilmesi için uyanık merkezi sinir sisteminde biriken nörotoksik atık ürünler sadece siz iyi bir uyku çekerken temizleniyor ve tamir ediliyor. Bu nedenle, iyi bir gece uykusu almak, genel sağlığınız ve kendinizi iyi hissetmeniz için kritik öneme sahiptir.

ARAŞTIRMA

Araştırmalara göre, yumuşak bir yün altlık kullanmak, kişilerin daha iyi bir uyku deneyimi yaşamasına ve uyku kalitelerinin gelişmesine neden olur.1Sıcaklıkla ilgili ayrı bir çalışmada, yün örtü veya battaniyelerle uyuyan kişilerin vücut sıcaklıklarının pamuklu veya akrilik örtülerle uyuyanlara göre daha kabul edilebilir olduğu gözlenmiştir. 2

BEBEKLERİNİZ İÇİN MÜKEMMEL

Bebeklerimizi yünden yapılmış ürünlerle büyütmenin kanıtlanmış faydaları tüm dünyada biliniyor. Çalışmalar, yün üzerinde uyuyan bebeklerin uyku esnasında aktivite oranlarını düşürdüğünü, böylece daha derin ve daha dinlendirici bir uyku sağladığını bulmuşlardır. Bu ayrıca büyüme hızına da katkı sağlıyor. 3

SONUÇ

Sydney Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen AWI (Australian Wool Innovation) tarafından finanse edilen bir çalışma, yünlü pijamaların ve yatakların diğer elyaf türlerine kıyasla daha iyi bir gece uykusu sağladığını ortaya çıkardı. Bu üç yıllık çalışmanın pilot aşaması, yünlü ve yünlü olmayan yatak takımları ile uyku tulumları ve soğuk (17°C) ve nötr (22°C) koşullarda uyuyan sekiz katılımcıyı denemiştir.
*Bu çalışma, yün yatak ve yün pijamalarla uyumanın uykuya dalma ve uyku verimliliğini artırdığını ortaya çıkarmıştır.

PEKİ BÜTÜN BUNLAR NE DEMEK?

Yün ile uyumak, tüm aile için sağlıklı, güvenli ve kanıtlanmış bir uyku sistemidir. Daha rahat eder, daha iyi bir gece uykusu çekersiniz. Hem siz hem bebekleriniz, yünle uyurken yenilenirsiniz.

Kaynaklar:

  1. Dickson, P.R. (1984), Medical Journal of Australia, January 21, p87–89;
  2. Umbach, K.H. (1986), Journal of the Textile Institute, 77:3, p212–222;
  3. Scott, S., Cole, T., Lucas, P., Richards, M. (1983), The Lancet Volume 322, Issue 8357, p1014–1016
   
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.