Merino Yün: Daha İyi Bir Egzersiz

10-04-2020 19:44
Merino Yün: Daha İyi Bir Egzersiz

PROBLEM

Egzersiz yaparken, vücudunuz oldukça zorlanır. Çok fazla ısınır ve rahatsız hissedersiniz. Vücudunuz, sizi sakinleştirmek ve vücut ısınızı düşürmek için mücadele eder ve terlemeye başlarsınız. Bu, evaporatif (buharlaştırıcı) soğutma adı verilen vücudun son derece doğal bir tepkisidir. Vücudunuz, sıcaklığını optimuma getirmek için bu doğal mekanizmayı kullanır. Merino, bu doğal mekanizmayı destekler. Isı ve nemi idare etmek için gerekli olan, en iyi seviyede rahatlığı koruyan içsel bir yeteneğe sahiptir.

ARAŞTIRMA

Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi, merino yünün spor ve outdoor faaliyetlerine etkisini daha iyi anlamak için bir araştırma yürüttü. %100 Merino yün, %50 Merino yün %50 Polyester-Sentetik karışımı ve %100 Polyester-Sentetik olmak üzere 3 kumaş türünü karşılaştırdı. Denekler, sıcak ve soğuk ortamlarda egzersiz yapan sporculardan oluşuyordu.

Sonuçlar gösterdi ki:

  • Merino hem sıcak, hem soğuk ortamda en iyi performansı göstermiştir.
  • Merino en rahat lif olarak algılanmıştır.
  • Merino terlemeyi yavaşlatmıştır.
  • Merino giyenlerde, ter kaynaklı ıslaklık hissi en düşüktür.
KAYNAK: 1. Laing, R.M., Sims, S.T., Wilson, C.A., Niven, B.E. and Cruthers. N.M. (2007), Differences in wearer response to garments for outdoor activity(Dış mekan aktiviteleri için giysilerin kullanıcı tepkisindeki farklılıklar), Ergonomics, p1–19.

PEKİ, NE OLDU?

Daha fazla doğrulama denemeleri, Melbourne Üniversitesi Spor, Egzersiz ve Aktif Yaşam Enstitüsü'nde (ISEAL), yarı Merinos ve yarı sentetik lifli giysilerin yaz egzersiz koşullarında çalışan bir sporcuyla karşılaştırılması için gerçekleştirilmiştir (25 ° C, 50). % rH).Woolnat Merino, sıcaklığı ve nemi kontrol etme yeteneğine sahip teknik bir elyaftır. Bu, yaz ve kış koşullarında Merino yün giyerken daha uzun, daha iyi, daha verimli ve daha rahat egzersiz yapabileceğiniz anlamına gelir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.