Merino: Ter Kokusunu Engelle

10-04-2020 19:47
Merino: Ter Kokusunu Engelle

PROBLEM

Terleme, vücudunuzun ideal sıcaklığını düzenlemek için kullandığı bir mekanizmadır. Vücudunuzda sürekli olarak nem salgılayan 3 milyondan fazla ter bezi vardır. Cildinizde ve/veya giysinizde bulunan bakteri ve mikro organizmaların sonucu olarak ter, kötü kokuya dönüşür.

ARAŞTIRMA

Bilimsel çalışmalar, yünün diğer lif tiplerine kıyasla daha az kokuya neden olduğunu göstermiştir.
Yeni Zelanda Yün Araştırma Teşkilatı (WRONZ), farklı lif tiplerinin koku üzerindeki etkisini karşılaştırmak için insan burunlarından oluşan bir panel kullandı. Egzersiz sırasında Merino yün çorap kullanımının diğerlerine göre daha az kokuya neden olduğu ortaya çıkmıştır. 1Otago Üniversitesi, giysi kumaşları üzerinde benzer araştırmalar yürütmüş ve Merino'dan üretilen giysilerin, sentetiklere kıyasla giyildikten sonra koku yayılımı için daha düşük bir eğilime sahip olduğunu bulmuştur. Araştırmaya göre, deneklerin koltuk altı kokularının yoğunluğu, giyilen kumaştan etkileniyordu. (Polyester en yoğun kokuya sahipti, pamuk orta kokuluydu ve yünlü kumaş en az kokuluydu). 2

SONUÇ

  • Merino yün, kötü kokuların engellenmesinde diğer tüm kumaşlardan daha iyi performans gösterir.
  • Merino yün kötü kokuları üzerinde barındırmaz. Çoğu zaman, giysinizi tekrar giyebilmek için sadece havalandırmanız yeterlidir. Böylece, giysinizi çok fazla yıkamanız gerekmez. Böylece daha uzun süre yeni kalır.
  • Merino yün, sporcular, askeri ve silahlı kuvvetler ve acil müdahale çalışanları vs. gibi çok fazla terlemeye neden olan faaliyetlerde bulunan kişilere, hoş olmayan kokuları en aza indiren bir seçenek sunar.
Kötü kokma derdi olmadan, Merino giysinizle rahatça hareket edebilirsin!KAYNAKLAR:
  1. Burling - Claridge G.R., (1998),Odour Production in achive sportswear, WRONZ unpublished report;
  2. McQueen R.H., Laing R.M., Brooks H&L., Niven B.E., (2009), Odour Intensity in Apparel Fabrics and the Link with Bacterial Populations, Textile Research Journal 2007;77;449-556.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.