Kaliteli Uykunun Önemi

20-03-2023 13:54
Kaliteli Uykunun Önemi

KALİTELİ UYKUNUN ÖNEMİ

Uykusunun bir düzene girmesi için uykusuz geceler geçiren ebeveynlerin çabası boşuna değil! :)

 

Kaliteli uykunun çocuklar için önemini kısaca birkaç maddede ele almak gerekirse,

-Kaliteli uyku özellikle 0-3 yaşları arasındaki çocukların zekâ gelişimini doğrudan etkiler.

-Uyku sırasında salgılanan hormonlar bebeğinizin büyümesini ve bağışıklığının güçlenmesini büyük ölçüde destekler.

-Düzenli ve kaliteli uyku, çocukların öğrenme yetisini güçlendiren unsurlardandır.

Bu maddelere ek olarak kaliteli uyku ile uyku tulumlarını yan yana koyduğumuzda varılan sonuç, giyilebilir bir örtü olan uyku tulumu içerisinde uyuyan çocukların, uyku kalitelerinin daha iyi olduğu kanıtlanmıştır.

Tüm uyku kriterlerine ek olarak, uyku tulumunu merino yünden üreterek çocukların uyku kalitelerine ve bununla birlikte gelişimlerine daha büyük katkılar sağlanır çünkü merino yün doğasından gelen özellikleri sayesinde ‘yıl boyunca’ çocuklarınıza daha güvenli bir katman oluşturur. Çocuklarınızın üşümesi elbette onlar için üşütme/hasta olma gibi durumları karşınıza çıkarabilir peki bunun tam tersi olan aşırı ısınmanın da onlar için tehlikeli olduğunu yeterince göz önünde bulunduruyor muyuz?

Merino yün bu güvenli katmanı nasıl sağlıyor?

Her şey Merinonun birçok özelliği arasından sadece biri olan, mikro iklimlendirme özelliği sayesinde. Bu özellik ile, soğuk bir hava dalgası merinoya çarptığında ısı üreten doğal bir reaksiyon oluşturur. Az önce değindiğimiz tehlikeli durumlardan biri olan ‘aşırı ısınma’ konusunda ise, yüksek oranda nefes alabilirliği sayesinde aşırı ısınmayı önlemek için gerektiğinde fazla ısıyı açığa çıkararak mükemmel ısı dengesi oluşturma gücüne sahiptir. Bu özelliği sayesinde de büyük konfor sağlar.

 

Soğuk iklimlerde Merino’nun koruyuculuğuna sığınırken aslında daha sıcak iklimler ve oda ısılarına da uygun olarak tercih edilen merino ürünleri sayesinde çocuklarınızı dört mevsim bu koruyucu katman ile uyutabilir, gündüz oyunlarına ve günlük hayatına bu koruyucu katmanı ekleyebilirsiniz.

 

Merino yünün ipeksi dokusuyla uykuya dalan minikler, merinoya emanet!

Uyku tulumunun sağladığı ‘kaliteli uyku’ kriterini, merino yün ile daha güvenli ve konforlu hale getirdik, gece ve gündüz uykularında Woolnat uyku tulumlarıyla çok daha kaliteli bir uyku çeken minikler daha deliksiz uyuyor ve gelişimleri destekleniyor.

 

Çocukların gelişimlerine büyük katkılar sağlayacak her konuda Woolnat olarak onlara destek olacak kadar yakın ve ebeveynleriyle her zaman birlikteyiz!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.